Gdzie narodził się pomysł robienia napoju ze sfermentowanych winogron? Czy starożytni mieszkańcy basenu M. Śródziemnego pili wina podobne dzisiejszych? Rozmowa z dr Pauliną Komar o dziejach antycznego wina, jego produkcji, smaku i dystrybucji w Imperium Romanum w najnowszej Polityce: https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/nauka/2147708,1,dr-paulina-komar-o-antycznym-winie-jego-produkcji-smaku-i-handlu.read
FACEBOOK ZDK
FACEBOOK IA
Archiwa
HISTORIA I KULTURA W POLSCE
- Polscy naukowcy na nowo interpretują petroglify z Toro Muerto 2 maja 2024 naukawpolsce.pap.pl
- Ossolineum i Uniwersytet Wrocławski wspólnie wydadzą serie poświęcone Europie Środkowej 1 maja 2024 naukawpolsce.pap.pl
- Warszawa/ Oryginalne płytki ceramiczne z XVII w. powróciły do Łazienek z Kanady 30 kwietnia 2024 naukawpolsce.pap.pl
- Kończy się remont Żurawia, jednego z symboli Gdańska 30 kwietnia 2024 naukawpolsce.pap.pl